Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Кабмін призначив в.о. міністра освіти доньку скандального священника Московського патріархату

    Кабмін тимчасово поклав виконання обов’язків міністра освіти на Любомиру Мандзій, доньку скандального священника Московського патріархату на Львівщині Степана Хомина.
    Як повідомили в пресслужбі відомства, відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду в середу, 25 березня. Раніше обов’язки міністра освіти виконував Юрій Полюхович, пише Obozrevatel.
    «У зв’язку з пандемією коронавірусу та всеукраїнським карантином перед міністерством стоїть безліч нагальних викликів та проблем. І найважливіше – ми не маємо часу на повільні рішення: нам потрібно реагувати тут і зараз, вирішити питання закінчення навчального року, проведення вступної кампанії та багато іншого», – відзначила Мандзій.
    Т.в.о. міністра родом з Львівщини. Працювала директором департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації, начальником управління Державної служби якості освіти у Львівській області. 11 вересня 2019 року Мандзій призначили на посаду заступника міністерки освіти Ганни Новосад.
    У 2017 році її батько настоятель храму Петра і Павла Степан Хомин (помер у січні 2018 року) зачинив двері церкви перед труною із загиблим 27-річним бійцем АТО Володимиром Турчином. Військового не провели в останню путь дзвонами і молитвами. Випадок стався під час похорону загиблого в місті Жовква на Львівщині. Тоді у ситуацію втрутився голова Львівської ОДА Олег Синютка – він звернувся з відкритим листом до єпископа Львівського і Галицького Московського патріархату Філарета з проханням «прийняти зважені рішення щодо спільного вшанування українських героїв». У свою чергу єпископ Філарет попросив вибачення у рідних, побратимів полеглого бійця та у громади міста.

    Найсвіжіше

    Популярне