Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Після відвідин Почаївської лаври РПЦвУ кілька молдаван повернулися додому з коронавірусом

    У Молдові підтвердили 17 нових випадків зараження коронавірусом, повідомила міністерка охорони здоров’я, праці та соцзахисту Молдови Віоріка Думбревяну.
    За словами президента Молдови Ігоря Додона, четверо з інфікованих нещодавно повернулися з Почаївської лаври – однієї з найбільших українських православних святинь, яка розташована в Тернопільській області, передає Zaxid.net.
    «Сьогодні в лабораторії опрацювали 90 тестів на коронавірус, з яких 17 виявилися позитивними. З них 12 випадків локального зараження. Крім цього, у п’ятьох випадках вірус виявили у громадян, які нещодавно повернулися з України та Росії », – повідомила Думбревяну.
    Як повідомив пізніше на брифінгу президент Молдови Ігор Додон, четверо молдовських громадян, у яких виявили коронавірусну хворобу Covid-19, повернулися з України, де відвідували Почаївську лавру, розташовану в Тернопільській області. Однак він не повідомив, коли хворі коронавірусом жителі Молдови відвідували Україну.
    Нагадаємо, Почаївською лаврою користується РПЦвУ. А настоятель Києво-Печерської лаври, яка теж підпорядкована РПЦвУ, закликав ігнорувати карантин, запроваджений в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне