Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Підтримуючи державний переворот Путіна, РПЦ втрачає Росію – ЗМІ

    На початку березня Ватикан відкрив свої архіви часів Другої світової. Вони трималися в таємниці через підозри, що папа Пій XII, який очолював в ті роки католицьку церкву, закривав очі на масові вбивства нацистами євреїв. Тепер історики зможуть, вивчивши документи, розібратися – чи це так. Самого Пія XII іноді називають прикро «папою Гітлера».
    А що Російська православна церква? Що не так Кирилом – «патріархом Путіна»? Як щодо єднання РПЦ з авторитарним російським режимом? Що ця установа зі своєю «соціальною доктриною» робить для захисту політичних в’язнів режиму? Як виступає проти репресій, катувань з боку політичної поліції – ФСБ?
    І найголовніше на сьогоднішній день – де висловлене РПЦ думку про державний переворот, що проводиться в Росії Путіним?
    Що ж ви затихли, зачаїлися, обласкані в кремлях, посипані золотом «святі отці»?
    Де трубний глас обурення кліру…Мовчання. Тільки свічки тріщать в церквах і коти, нявкають та гуляють біля церковних стін.
    У тяжку годину випробувань РПЦ знову виявилося не з російським народом, ні з його сподіваннями і потребами, а з цинічною, підлою камарилью, що обібрала країну.
    Для того щоб оцінити поведінку РПЦ, історикам майбутнього не знадобиться вивчати її архіви. Все видно сьогодні.
    Обслуговуючи Путіна з його війною проти України, РПЦ не піддала його анафемі і не відлучила від церкви його разом з подільниками. Російська Церква втратила Україну.
    Підтримуючи, ухвалюючи державний переворот Путіна, РПЦ втрачає Росію.
    За матеріалами «Ехо Москви».

    Найсвіжіше

    Популярне