Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    «Сумно що є такі люди», – очільник МП в Україні про патріотів

    Очільник Московського Патріархату в Україні митрополит Онуфрій заявив, що українські патріоти вважають себе великими, а він їх такими не вважає.
    Про це він заявив у інтерв’ю для чорногорських ЗМІ «Светигора».
    «Звичайно, для нас сумно, що є такі люди, які спокушаються, вірять тим гаслам… в їхньому випадку політичні мотиви беруть гору. Вони вважають себе великими патріотами, але я їх такими не вважаю…той, хто любить себе більше за всіх, не патріот, це самолюбець, гордій, який не приносить користі нікому… На жаль, у них інші цінності на першому місці», — сказав Онуфрій, якого нещодавно Сербська церква нагородила сумнівним орденом.
    Він також заявив, що будує іншу ніж патріоти Україну. При цьому на думку Онуфрія Березовського у державі, яку будують українські патріоти, немає місця для Христа і любові, на відміну від його бачення. «Вони (патріоти — ред.) вважають, що будують Україну, я теж будую Україну, але я бачу Україну зовсім іншою, ніж вони. Я бачу таку Україну, в якій Христос є, де любов до Христа на першому місці і в Христі ми любимо один одного…», — зазначив Онуфрій.
    В кінці російський митрополит підсумував що Московський патріархат в Україні не буде підлаштовуватись під українців, бо «те, що Бог створив, не може бути ще краще. Якщо ми втрутимося, то зробимо тільки гірше». Сумно що він не бажає міняти той вектор який взяло його духовенство стосовно українців. Так на Волині священник РПЦвУ з прихожанами не пустив до храму похоронну процесію а інший священик Московського Патріархату цькував родину загиблого “кіборга”. І такі випадки не виключення із правила, а закономірність присутності проросійського духовенства в Україні. Дивно, що на сьомому році війни з Росією в Україні ще досі існує Московський патріархат.
    Нагадаємо, що в кінці січня цього року єпископи РПЦвУ вже їздили у Чорногорію, щоб підтримати антиурядові мітинги. На них були помічені Сербські прапори. Тоді представники російської церкви обговорили із сербськими колегами проблеми Сербського патріархату в Чорногорії і Московського патріархату в Україні. Обидві Церкви намагаються зміцнювати свої юрисдикції в названих країнах, незважаючи на бажання значної частини місцевих віруючих мати незалежну, автокефальну Церкву. Зауважимо, що на території Чорногорії проходили мітинги Сербів під керівництвом ГРУ Російської федерації.
     

    Найсвіжіше

    Популярне