П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ на колінах попросив у всіх пробачення

    У неділю 1 березня, у Прощену неділю в Михайлівському золотоверхому соборі предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній провів вечірнє богослужіння. Під час служби Митрополит Епіфаній став на коліна і попросив у всіх пробачення. 
    Про це повідомляє «Релігійна правда».
    Митрополит Епіфаній звернувся до пастви з першосвятительським словом.
    «Достойно розпочнімо дні Великого посту, очистімо  душу і тіло, зодягнімося у броню спасіння. Такі слова ми чуємо перед початком посту у церковних піснеспівах. Церква закликає кожного із нас достойно розпочати святу Чотиридесятницю. В ці особливі і священні дні ми найперше покликані примиритися зі своїми ближніми і простити ті образи та певні злі дії, що були спрямовані на нас. Ми повинні викинути зі свого серця гнів, образи та ненависть. Бо інакше піст, який ми розпочинаємо, не принесе нам жодної користі. Покаяння – це не одномоментний акт, це процес цілого життя, який полягає у постійному покаянні та не підкоренню гріху. Завдяки молитві, людина здатна до духовного оновлення, тому нехай ці дні послугують на користь нашій душі», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.
    Нагадаємо, православні та греко-католики в Україні 1 березня 2020 року відзначають Прощену неділю. Це останній день перед початком Великого посту, який триватиме аж до Великодня. Також 2 березня стане першим днем великого посту.

    Найсвіжіше

    Популярне