Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Полтавщині парафія РПЦ перейшла до Православної Церкви України

    Громада села Корещина Глобинського району Полтавської області ухвалила остаточне рішення перевести свій храм до парафії Православної Церкви України.
    Про це повідомляє «zmist.pl.ua».
    Селяни давно хотіли здійснити перехід. Під час зборів був присутній благочинний (головний священник в районі) Московського патріархату в Україні, який не підтримував рішення громади.
    Як повідомляє Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, це сталося наприкінці січня. За його словами перехід дався не зовсім легко і були маніпуляції інформацією збоку РПЦвУ:

    «Були написані листи про захоплення храму. Це – звичайна практика, але парадокс в тому, що виходить , наче сама громада захопила свій храм».

    Але врешті-решт поліції пред’явили протокол зборів і докази, що все було законно. Тому у правоохоронців всі претензії відпали.
    Владика Федір вперше звершив Божественну Літургію в храмі 9 лютого.
    Архієпископ Федір правив службу зі священниками Глобинського району, благочинним протоієреєм Володимиром Бараном, благочинним Семенівського району протоієреєм Іваном Сушінцем, настоятелем протоієреєм Іваном Федорівим та духовенством єпархії. Після Літургії архієпископ Федір відслужив панахиду на могилі Раїси Опанасівни, її чоловіка Миколи Михайловича та мами Марії Корж. На богослужінні у місцевому храмі та панахиді були присутні віряни, вчителі, гості.
    Після панахиди відбувся урочистий вечір пам’яті Раїси Кириченко у місцевій школі, яка названа на честь співачки. Раніше, в уряді розказали, як Москва гальмує перехід громад до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне