Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Кіріл програв з рахунком 4:11: Православні єрархи не хочуть зустрічатися з главою РПЦ

    На зустріч православних церков в Аммані приїде в кращому випадку четверо патріархів з п’ятнадцяти.
    Збори глав православних церков в йорданській столиці Амман 26 лютого, які організували за ініціативи РПЦ і на яких планувалось протидіяти українській автокефалії ПЦУ та оскаржити першість Вселенського патріархату, будуть безглуздими, оскільки головні єрархи на ньому представлені не будуть – вони просто відмовилися брати участь в «коронації» патріарха Кіріла. Удар по РПЦ завдав навіть патріарх «братньої» Болгарської православної церкви, який не надішле до Амману своїх представників і не полетить туди сам.
    Останньою відмовилася від участі Антіохійська церква, центр якої знаходиться в сирійській столиці Дамаску. Антіохійська ПЦ підкреслює, що відмовляється від поїздки, щоб уникнути посилення розбіжностей і “поглиблення розриву між братами”.
    У підсумку, замість 15 глав православних церков, там будуть присутні лише РПЦ, дружня їй Сербська церква, а також Єрусалимська. Це означає, що авторитет РПЦ катастрофічно похитнувся за час правління Кіріла Гундяєва.
    Нагадаємо, що православ’я представляють 15 автокефальних церков.
    Скільки голів церков поїде: точно їдуть троє (Російська ПЦ, Сербська ПЦ, Єрусалимська ПЦ). Ще ймовірно приїде Чеська ПЦ.
    Скільки предстоятелів церков точно не поїдуть: одинадцять предстоятелів церков (Вселенський патріархат, Українська ПЦ (ПЦУ), Олександрійська ПЦ, Болгарська ПЦ, Грузинська ПЦ, Кіпрська ПЦ, Елладська ПЦ, Албанська ПЦ, Румунська ПЦ, Польська ПЦ, Антіохійська ПЦ). Румунська ПЦ і Польська ПЦ відправлять делегатів (але самі глави цих Церков не поїдуть).
    Іншими словами, до цього моменту так звану «зустріч глав православних церков» відвідають не більше чотирьох глав церков з 15.
    Нагадаємо патріарх РПЦ Кіріл заявив, що бачить відблиск Царства Божого в Антарктиді.

    Найсвіжіше

    Популярне