Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    "Стати на одне коліно": У ПЦУ назвали чому Кіріл не може їхати в Україну

    У ПЦУ вважають, що патріарх Кіріл повинен вибачитися за вбивства і агресію РФ.

    За словами заступника голови Управління по зовнішнім зв’язкам ПЦУ, архієпископа Євстратія (Зорі), керівник РПЦ має статус російського чиновника, тому не зможе перетнути кордон.
    “Поки між Росією і Україною немає миру, поки Росія веде війну, він сюди не може приїхати. Не просто тому, що він такий релігійний лідер, таку позицію займає, а він – чиновник російського уряду, що охороняється Федеральною службою безпеки Російської Федерації. і уявити собі, щоб ФСБ РФ приїхала сюди і відповідно з усіма цими протоколами, як вони це роблять завжди під час візитів за кордоном, забезпечила (охорону Кирила, – ред) … “- розповів ієрарх ПЦУ в інтерв’ю Соні Кошкіній.
    При цьому він нагадав про візити представників РПЦ за часів президентства Віктора Януковича.
    “Я дуже добре пам’ятаю, що його супроводжував автобус з автоматниками. Мікроавтобус виїжджав з Лаври. Я жив навпроти Лаври і з вікон бачив, коли виїжджав кортеж і мікроавтобус з відкритими дверима, де сиділи озброєні люди”, – згадує Зоря.
    Також він вказав, що Кіріл має покаятися за злочини і вбивства Російської Федерації.
    “Поки не буде готовий Московський патріарх приїхати сюди зі словами “прощаємо і просимо вибачення”, поки він не буде готовий прийти до стіни біля Михайлівського та стати хоча б на одне коліно перед загиблими, як це свого часу зробив Віллі Брандт у Варшаві як канцлер Німеччини, коли вперше приїхав як глава держави після закінчення Другої світової війни, Московському патріарху тут буде нічого робити “, – зазначив архієпископ.
    Крім цього, він вказав, що РПЦ повинна визнати ПЦУ як помісну православну церкву.

    Найсвіжіше

    Популярне