Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Поліція не виявила зброї та іноземців у монастирі РПЦвУ на Тернопільщині

    Поліцейські з Тернопільщини завітали на територію Свято-Іванівського чоловічого монастиря РПЦвУ, що у селі Малі Загайці. Мешканці цього села поскаржились ТСН, що особи, які перебувають у цьому монастирі – це люди з кримінальним минулим, засуджені.
    Як повідомляє Відділ комунікації поліції Тернопільської області, правоохоронці вирішили на місці перевірити інформацію, передає РІСУ.
    За словами Романа Стрижака, начальника Шумського відділу поліції, їхні працівники оглянули територію та встановили осіб, які перебували всередині. На момент перевірки там був 21 чоловік. Усі надали необхідні документи, які засвідчили їхнє громадянство України. Сторонніх осіб та зброї працівники поліції не виявили.
    Нагадаємо, у новинах мешканці села розповідали, що монахи викупили поруч з монастирем кілька будинків і там живуть чоловіки, які нібито допомагають по господарству. Однак у сільраді підозрюють, що там ховаються люди з сумнівною біографією.
    Отець Філадельф, священник цього монастиря, був засуджений на три роки умовно за зберігання гвинтівки, а також за ще одну – він отримав адміністративне покарання. Також відомо, що при обшуку в нього були виявлені набої та вибухівка. Як розповіли в поліції Тернопільської області, священнослужитель придбав зброю у невідомого чоловіка і просто її зберігав.
    Ігумен монастиря Герман Вельков телефоном розповів журналістам, що о. Філадельф покаявся і молиться. Він назвав чоловіків, які живуть при монастирі, послушниками та зазначив, що вони не створюють нікому проблем.

    Найсвіжіше

    Популярне