Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Проросійські бойовики на Донбасі погрожують парафіям ПЦУ: що про це відомо

    Окупанти вимагають у ПЦУ перереєструвати релігійні громади на окупованому Донбасі за своїм «законодавством». Якщо їхніх вимог не дотримаються, вони обіцяють конфіскувати церковне майно.

    Про шантаж бойовиків на Донбасі розповів настоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній під час прес конференції з нагоди своєї інтронізації, передає Укрінформ.

    «Зараз ми маємо певні проблеми, які пов’язані саме з окупованими територіями. Ви бачите, що відбувається в Криму. Ви бачите, що відбувається на окупованих територіях Донбасу. І зараз в мене є інформація, що так звана влада «ДНР» та «ЛНР» поставила умову щодо перереєстрації наших громад. Якщо ми протягом наступного місяця чи двох не перереєструємо згідно з їхнім так званим законодавством, то вони погрожують відібрати усе наше майно. Усе це стосується Донбасу. В Криму також великі проблеми, пов’язані з витісненням, вони не бажають, щоби ми були присутні на півострові», — зауважив глава ПЦУ.

    Нагадаємо, 31 січня митрополит Київський і всієї України Епіфаній та державний секретар США Майк Помпео обговорили виклики для Православної церкви України, зокрема на тимчасово окупованих Росією територіях Донбасу та Криму.

     

    Найсвіжіше

    Популярне