П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Личният състав на РПЦ се подготвя за работа в Украйна

    Личният състав на РПЦ се подготвя за работа в Украйна. За това съобщи общественикът Павло Подобед, позовавайки се на сайта на РПЦ в Украйна.

    На годишнината от битката при Крути, 29 януари 2020 г., студенти от Киевската богословска академия и семинария (образователна институция на РПЦ на територията на Киевско-Печерската лавра) са закарани в Москва. Там те се срещат с главата на РПЦ Кирил Гундяев.

    На снимката: Семинаристите от Киевската богословска академия и семинария на РПЦ в Украйна се снимаха заедно с Кирил.

    Семинаристите от Киев не задават на Кирил нито един болезнен въпрос за Украйна. Никой не пита защо Кирил не признава агресията на Русия в Украйна, защо нарича обединението на православните «разкол» и се противопоставя на духовната независимост на украинците. Това показва, че на семинаристите и ректорът на Киевската богословска семинария и академия им харесва да бъдат контролирани от Москва в началото на седмата година на руската агресия срещу Украйна.

    В официалното съобщение се посочва, че «проподавателите и студентите от Киевската богословска академия и семинария са на поклонническо посещение на православните светини в Руската федерация от 27 януари до 2 февруари».

    Трябва да отдадем заслуженото на пресофицера на гарнизона на РПЦ, пише Павло Подобед и допълва, че текстът в рапорта ще се различава от официалните новини:

    «Нашите най-добри курсанти, които преминават обучение в дълбокия вражески тил (град Киев), бяха отзовани в столицата, за да се срещнат с командира на силите за информационно-психологически операции. Личната беседа с генерала в самия Щаб трябва да помогне на курсантите да преодолеят натиска от страна на враждебната украинска среда, да разсее унинието, на което е подложен личният състав в чужбина. Двама от офицерите, чиято служба преминава в енориите в Киевска област, бяха наградени с грамоти «За провал на мобилизацията в армията на противника». Преди отново да замине в командировка, личният състав си направи традиционната снимка с религиозни атрибути».

    Ще припомним, че неотдавна епископът на РПЦ в Украйна Виктор (Коцаба) замина за Черна гора, за да участва в античерногорските митинги.

    Найсвіжіше

    Популярне