П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Кіріл просить владу захистити росіян від витоку особистих даних

    Патріарх РПЦ Кіріл висловив занепокоєння з приводу витоку персональних даних росіян, закликавши законодавців не допустити цього.

    Про це повідомляє видання «Інтерфакс»

    «Ми бачимо серйозні загрози для збереження відомостей про громадян в універсальному банку даних. Адже це багато в чому залежить від людського фактора, часом навіть більше, ніж від найсучасніших систем захисту інформації», — заявив Кірід у вівторок на Різдвяних парламентських зустрічах в Раді Російської Фередарції.

    Також предстоятель РПЦ зазначив, що цифрова революція може надати і вже чинить серйозний вплив на суспільні зв’язки, але «важливо усвідомлювати, що будь-які можливості ні надавало розвиток цивілізації, їх доцільність повинна в першу чергу визначатися гідністю і свободою людської особистості».

    Нагадаємо в мережу регулярно потрапляють скріншоти зламаного листування найближчого конкурента Кіріла – митрополита Тіхона (Шевкунова). Про останнє із них ми встигли написати. Також варто зазначити що Кіріл особисто нагородив главу ФСБ Бортнікова.

    Ситуація виглядає комічно. Спочатку Кіріл нагороджує главу ФСБ, потім «валить» найближчого свого конкурента Тіхона публікуючи взламані листування і компромати на нього, а потім виступає за приватність інформації.

    Предстоятель РПЦ каже, що, багатьох віруючих турбує закладена в законопроектах можливість збору надлишкових відомостей, їх модифікація і передача комерційним організаціям. «Тому звертаюся з проханням передбачити можливість надання громадянину мати повний контроль над відомостями про себе», — сказав глава РПЦ,

     

    Найсвіжіше

    Популярне