Понеділок, 15 Квітня, 2024
Бiльше

    Шість років тому влада Януковича вбила перших активістів Майдану

    Шість років тому, 22 січня, першим стало відомо про смерть Сергія Нігояна. Це сталося під час протестів на вулиці Грушевського. Сергію Нігояну був 21 рік. Йому поцілили у голову та груди. До Києва хлопець приїхав 8 грудня з Дніпропетровщини.

    Українця вірменського походження Сергія Нігояна вбили 2014 року снайперською кулею під час протистояння у Революції Гідності. Сергія нагороджено посмертно званням Героя України та медаллю “За жертовність і любов до України” УПЦ КП (також посмертно).

    Другим загинув 25-річний Михайло Жизневський. Він був громадянином Білорусі. До України приїхав у 2005 році. Жив і працював у Києві та Білій Церкві. Отримав наскрізне поранення в серце під час зіткнень на вулиці Грушевського.

    22 січня також з’явилася інформація про те, що у Бориспільському районі Київської області виявили понівечений труп. У вбитому родичі впізнали 50-річного Юрія Вербицького. Він зник разом із громадським активістом Ігорем Луценком. Пізніше сам Луценко, який знайшовся 21 січня, розповів, що їх викрала група невідомих прямо з кабінету лікаря, куди Луценко привіз Вербицького на огляд травми ока. За словами Луценка, їх вивезли в ліс за межами столиці і там жорстоко побили.

    Найсвіжіше

    Популярне