П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    «Бог заповідав вбивати»: протоєрей РПЦ Чаплін про відновлення смертної кари

    За зняття мораторію на смертну кару висловився протоєрей Російської православної Церкви Всеволод Чаплін. Він заявив, що церква заохочує вбивство злочинців.

    «Бог заповідав вбивати, він сам убивав, про це в Біблії говориться. Смертна кара повинна бути за злочин вбивства дітей, за економічні злочини. Якщо злочинцю призначили довічне покарання, то він повинен знаходитися без контактів із зовнішнім світом, без умовно дострокового звільнення, ніби в кам’яному мішку. Це повинно бути повільне вмирання протягом двох років», – розповів протоєрей РПЦ Чаплін. Раніше Чаплін звинуватив США в поклонінні Сатані.

    Про це він заявив у ток-шоу журналістки Катерини Гордєєвой «Скажи Гордєєвой» повідомляє “ВЕРСІЯ.САРАТОВ”.

    Перший випуск програми був присвячений страті за злочини. Експерти в студії обговорили необхідність введення вищої міри покарання Росії після вбивства в Саратові 9-річної дівчинки Лізи. Трагедія сталася 9 жовтня 2019 року. Дев’ятирічна дівчинка Ліза пішла в школу, однак до неї так і не дісталася. Пізніше тіло дитини було виявлено в одному з гаражів поруч з навчальним закладом. У вбивстві школярки зізнався раніше судимий 35-річний Міхаіл Туватін. Суд залишив його під вартою до лютого 2020 року.

    У ток-шоу взяли участь правозахисник, священик, адвокат і батьки загиблої Лізи. Мати дівчинки Олена зізналася, що проти введення вищої міри покарання, оскільки не хоче, щоб зняття мораторію на смертну кару асоціювалося з ім’ям її дочки. Вона повідомила, що забороняла доньці ходити в школу за таким небезпечним шляхом, однак зазначила, що безпечних підходів до школи немає.

    Батько дівчинки Григорій поскаржився, що його після трагедії не запрошували ні на прийом до чиновників, ні навіть до суду.

    «Я не знаю, чому вони мене не покликали. Мені було важливо подивитися в очі злочинцеві », – зізнався чоловік.

    Батьки зазначили, що все, що зробили після трагедії місцева влада – це спиляла дерева біля гаражів, зібрали сміття і поставили кілька ліхтарів.

     

    Найсвіжіше

    Популярне