Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній пояснив навіщо будувати храми

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 29 грудня під час освячення храму на честь Пресвятої Трійці у м. Полонне (Хмельницька область) пояснив навіщо будувати храми.

    «Чому ми із вами будуємо храми? Найперше, спонукані нашою вірою, адже, зокрема, і в такий спосіб ми її проявляємо. По-друге, як вияв великої вдячності Богові за всі ті благодіяння, які Він звершує у нашому житті. По-третє, храм є особливим та унікальним місцем, де ми з вами наповнюємося невидимою Божественною благодаттю. Бо саме у храмі людина духовно народжується у Таїнстві Хрещення та оновлюється у інших таїнствах», – сказав Предстоятель ПЦУ.

    Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

    Предстоятелю Православної Церкви України співслужили десятки єпископів та місцеве духовенство. Наприкінці літургії Митрополит Епіфаній звернувся до вірян та привітав громаду з освяченням престолу й храму.

    Митрополит Епіфаній подякував усім, хто доклав зусиль до будівництва храму й за відродження духовності в Україні, відданість ідеалам добра та значний внесок у суспільне благо нагородив меценатів.

    Нагадаємо, нещодавно митрополит Епіфаній сказав про духовну підтримку сходу України. «Ми маємо підготувати пастирів і для Сходу України», – сказав він.

    Найсвіжіше

    Популярне