П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Озвучено три умови для візиту Папи Римського до України

    Існує три умови для візиту Папи Римського Франциска до України, повідомив Глава УГКЦ Святослав Шевчук.

    Про це повідомляє Релігійна правда з посиланням на інтерв’ю Радіо Свобода.

    “Коли на наше робоче сесійне засідання прийшов держсекретар Ватикану Паролін, ми напряму його запитали: що необхідно для того, щоб Папа міг приїхати? Він сказав, що є кілька умов. Перше – це є запрошення католицьких Церков. Друге – це є запрошення з боку української державної влади. Ми маємо нового президента. Я сподіваюся, що він запросить Папу. Третє. Паролін говорив, що потрібно, щоб теж і інші християнські Церкви не заперечували проти того візиту”, – розповів першоєрарх.

    Він заперечив, що “рука Москви” перешкоджає потенційному візиту Папи Римського до України.

    “Не потрібно у всьому бачити “руку Москви”. Вона є. Але нам не потрібно бути залежними від неї і просто ментально від неї звільнитися. Ми цього року відбули Синод єпископів нашої Церкви у Римі. І ми мали нагоду в лоні цілого єпископату мати зустріч зі Святішим Отцем. І ми його офіційно вже вкотре запросили приїхати до України. Він мені пообіцяв, що дуже серйозно це прийняв до уваги”, – заявив Глава УГКЦ і додав:

    “Я навіть заохочував Володимира Зеленського, наприклад, відбути візит до Ватикану. Наскільки я відчуваю так, з боку нашої нової влади є розуміння, наскільки зріла політика України по відношенню до стосунків з Вселенським архиєреєм є важливою для нашої незалежної держави. Теж я відчуваю, що збоку Святішого Отця є розуміння важливості такого візиту”.

    На думку Глави УГКЦ, “три чутливості Папи: питання миру, питання бідних і питання екології, приведуть Папу рано чи пізно з візитом до України”.

    Найсвіжіше

    Популярне