Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ визнаний релігійним лідером 2019 року за версією журналу Фокус

    Митрополит Епіфаній зайняв перше місце серед релігійних лідерів різних церков та релігійних організацій за версією журналу Фокус.

    Предстоятеля ПЦУ охарактеризували, як одного з наймолодших за всю історію Київських митрополитів, комунікабельного, та впізнаванного і за кордоном. Також журналісти назвали його як самостійного і в той же час командного гравця на релігійному полі України.

    Журнал оцінив вклад митрополита Епіфанія у розбудові ідеї єдності, «сигналізуючи суспільству, що українці можуть бути єдиними релігійно, духовно і політично». Також зазначається, що найвищої позиції в релігійному житті України митрополит досяг, завдяки «особистому авторитету, виваженої стратегії і тактиці церкви. Нова політика “м’якої сили”, яку сповідує і впроваджує Єпіфаній, дає позитивні результати».

    У той самий час другу сходинку зайняв митрополит РПЦвУ Онуфрій (Березовський). Журнал пише що для нього 2019 рік став роком втрат.

    «Серед своєї пастви Онуфрій продовжує користуватися популярністю…За вплив на нього борються представники проросійських політсил і бізнесмени які орієнтуються на них. Його активно підтримує, в тому числі фінансово, Вадим Новинський. У той же час у більшої частини українського суспільства Онуфрій непопулярний… позиції Онуфрія ростуть в Росії. Там він представляється монахом-аскетом, зазнає страждання від “київської хунти”. Це явно контрастує з розкішним способом життя патріарха Кирила. Все частіше Онуфрія називають імовірним претендентом на патріарший престол після смерті нинішнього патріарха Кіріла», – пишуть у журналі Фокус.

    Третє місце посів предстоятель УГКЦ Святослав (Шевчук). «Події року, пов’язані з особистим взаємодією митрополита Епіфанія і патріарха Святослава, все ж дають надію на новий етап в історії українського християнства і всієї України. Це важливо і в зв’язку з загальними позитивними змінами останніх років в глобальному православно-католицькому діалозі, і з ростом культурно-соціальних викликів для всіх українських церков», – каже релігієзнавець Юрій Чорноморец.

    Найсвіжіше

    Популярне