П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    РПЦ «поза політикою»: 6 років тому МП в Криму виступали за возз’єднання із Росією

    13 грудня 2013 р. в Севастополі на заклик члена депутатської фракції СМДА «Комуністи Севастополя», голови ГО «Православний Севастополь» Артема Мальцева на площі Нахімова зібралися прибічники вступу України до Митного союзу з Росією, Білоруссю та Казахстаном.

    Мітинг мав виразно антиукраїнське спрямування. Під час заходу лунали заклики до президента України Віктора Януковича «дати раду свавільникам Майдану» і «повторити подвиг Богдана Хмельницького»  «звільнити російський Крим з української окупації і воззєднати з батьківщиною».

    Наостанок бажаючим було запропоновано взяти участь в автопробігу «Где мы  там Россия!» з Андріївськими прапорами.

    Депутат міськради Євген Дубовик сказав: «Можу всім, дивлячись в очі, заявити, що я за союз з Росією. Я не дивуюся, що депутати пролітають, як стріли. Так, є поняття бізнес, є поняття дисципліна партійна, але є ще й совість людська».

    Зазначимо, що голова ГО«Православний Севастополь» Артем Мальцев відомий своєю безпосередньою участю в протистоянні севастопольців на Графській пристані, коли українська влада хотіла там поставити меморіальну дошку на честь 90-річчя українського флоту. Мальцев нагороджений окупаційною владою РФ медаллю. Також він є ініціатор і організатор проведення багатотисячних “антифашистських” мітингів під Російськими і Андріївськими прапорами за возз’єднання слов’янських братніх народів.

    Найсвіжіше

    Популярне