П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Священик РПЦвУ: У нас з Росією конфлікту немає

    Протоєрей РПЦвУ Микола Данилевич висловив сподівання на те, що у майбутньому українці перестануть бути антиросійськими, бо «від цього страждають обидва народи».

    «Між церковними людьми наших країн немає напруження, є конфлікт між політиками, між державами» – заявив Данилевич в інтерв’ю виданню «Апостроф».

    На його думку Російську православну Церкву в Україні несправедливо звинувачують в підтримці інтересів Російської Федерації та «руского міра».

    «Це не так, це неправда….ми будуємо Божий світ…Церква має бути поза політикою» – сказав він. Також протоєрей Московського патріархату висловив сподівання на те що у майбутньому українці перестануть бути антиросійськими, бо «від цього страждають обидва народи». «Церква і священики мають закликати до миру і примирення, а не до війни і протистояння. Так написано в Євангелії. Це ми й намагаємося робити».

    Протоєрей Микола Данилевич назвав УПЦ КП і УАПЦ сеператистами, які на початку 90-х відкололись від РПЦ. «Тепер ці частини, які тоді відійшли від нас, претендують назватися помісною Церквою України. …ці неправильні речі треба виправляти», – підсумував він.

    Найсвіжіше

    Популярне