Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ заявила, що при Зеленському «зменшився тиск на УПЦ МП»

    Нібито «тиск на віруючих» РПЦвУ («Української православної церкви МП») зменшився після приходу до влади Президента України Володимира Зеленського.

    Про це заявив в середу Патріарх Московський і всієї Русі Кіріл перед засіданням Вищої церковної ради (ВЦС) Російської православної церкви (РПЦ), зазначає УНН.

    «В Україні милістю Божою зменшився тиск на віруючих канонічної церкви. Позиція нинішнього президента і влади змінилася, і декларація про невтручання в церковні справи, яка супроводжувала перші кроки в діяльності пана Зеленського свідчить про те, що державна влада займає єдино правильну позицію: не втручатися в ці церковні протиріччя і не займати ніяку позицію, яка б привела до тиску, в тому числі на нашу канонічну українську церкву», — сказав предстоятель РПЦ.

    Проте, на його думку, загроза втручання української держави в справи церкви нібито зберігається. «Не всі серед української влади в повній мірі готові відмовитися від тієї лінії, яка була проведена колишнім президентом, і яка передбачала таке втручання в церковне життя», — вважає Кіріл.

    Найсвіжіше

    Популярне