Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ призначила єпископом сепаратиста і пособника окупантів

    Днями в інтернеті з’явилася інформація про те, що РПЦвУ призначила єпископом Бахчисарайським скандального кримського священика, відомого активною проросійською позицією. Йдеться про архимандрита Каллініка (Костянтина Чернишова).

    Відразу кілька джерел опублікували інформацію про те, що Каллінік відправився до Києва, на синод РПЦвУ, де і сталася таємна хіротонія -тобто, зведення священика в сан єпископа. Примітно, що Каллініка призначили єпископом в окупованому Криму ще в 2016 році. Але з тих пір синод не проводив хіротонію. Очевидно, побоюючись осуду суспільством того, що високий церковний сан отримає людина з відверто антиукраїнською позицією, повідомляє «Інформаційний спротив».

    «Синод УПЦ МП «обрав» його в єпископи три роки тому. Але за Порошенка не наважувалися висвятити активіста «російської весни». Тепер осміліли? », – зазначив російський богослов Андрій Кураєв.

    Український політик Андрій Ковальов закликав СБУ звернути увагу на візит пособника окупантів на вільну територію.

    Каллінік – фігурант бази даних «Миротворець». Священик московського партіархату брав активну участь в анексії Криму: проводив антиукраїнську агітацію, розмістив склад зброї для «Самооборони Криму» на території храму Святого Пророка Іоанна Хрестителя (с. Уютне), де є настоятелем. Нагороджений медаллю окупаційної адміністрації Криму «За захист Криму». У 2013 році був зведений в сан архімандрита. У 2014 році Каллінік отримав орден Російської православної церкви святителя Інокентія, митрополита Московського і Коломенського.

    У 2016 році повідомлялося, що архімандрит Каллінік, який був пособником окупантам в період анексії Криму, буде висвячений на єпископа в Києво-Печерській Лаврі в Києві. Але сталося це лише через три роки.

    Найсвіжіше

    Популярне