П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    «Схаменіться і припиніть злочини!» Епіфаній виступив зі зверненням через Крим

    Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній звернувся до української влади через собор святих Володимира і Ольги в анексованому Криму, який забрали окупанти.

    Храм розташований у Сімферополі і вірян уже кілька разів виганяли звідти під різними приводами, повідомляє Obozrevatel.

    «Довгий час в анексованому Криму грубо порушується одне з основних прав людини – на свободу совісті та релігії. Днями російський суд у касаційній інстанції знову відмовився захистити це право від свавілля чиновників», – написав він.

    Глава церкви розповів, що в Криму виникла ще одна проблема – окупанти задумали знести храм ПЦУ в Євпаторії.

    «Закликаю український уряд нарешті ухвалити рішення, яке, на жаль, так і не було ухвалено протягом попередніх років, для вирішення питання власності на приміщення собору і єпархіального управління в м. Сімферополі. Цей крок продемонструє юридичну і моральну підтримку українській громаді Криму з боку нашої держави і дасть можливість більш ефективно захистити її права на міжнародному рівні», – зазначив він.

    Епіфаній також звернувся до російської влади. «Схаменіться і припиніть злочини проти законів людських і науки Господньої! Згадайте прикру долю радянських атеїстів і не повторюйте їх шляхи, які зазіхають на храми Божі», – закликав він.

    Найсвіжіше

    Популярне