П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Священик РПЦвУ мріє про об’єднання «Русских земель под рукой православного монарха»

    22 жовтня у Києві на мітингу РПЦ в Україні (УПЦ МП) під Офісом президента «засвітився» священник з Почаєва Олександр Марценюк, повідомляє «Релігійна правда» з посиланням на портал «За Збручем».

    «Батюшка Олександр не тільки вміє горланити у мікрофон про «згубу християнської душі» від ідентифікаційних кодів та маневрувати юрбою бабусь, а й пише поетичні рядки проросійським терористам», – йдеться у публікації.

    Оцінити творчість о. Олександра Марценюка на українських сайтах не вдасться, а от на російському релігійному ресурсі «Москва – Третій Рим» якраз.

    «Вірша «ОБНІМІТЬСЯ» о.Марценюк написав 9 лютого 2017 року, «дізнавшись про вбивство «Гіві», воїна Михаїла», як його називає автор. Саме так, священник РПЦвУ, який мешкає у Почаєві, присвячує співчутливу поезію ліквідованому терористу Михаїлу Толстих, командиру загону «Сомалі», – пише «За Збручем».

    Про далеко не проукраїнські погляди почаївського священника свідчать і його коментарі на цьому ж російському порталі «Москва – Третій Рим».

    «Мріє о.Олександр про об’єднання «Русских земель под рукой православного монарха», вважає «Центральну Україну і далі до Росії російською землею», називає українських воїнів не інакше як «убийцами Донбасса» та усім серцем вболіває за перемогу «ДНР/ЛНР», – зазначає автор публікації.

    Найсвіжіше

    Популярне