Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Онуфрій з дровами як «Лєнін с брєвном»

    Нещодавно соцмережами стали поширювати світлини, на яких предстоятель РПЦвУ митрополит Онуфрій складає дрова на подвір’ї якогось маєтку. І нічого б не привернуло увагу до цієї звичайної роботи, якої не цурається Онуфрій, якби не підписи, що супроводжували ці світлини.

    На сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії РПЦвУ зазначено, що «Блаженнійший Онуфрій трудиться на рівні з братією. Це практично життя святих в сьогоденні, про яке ми в книгах читаємо. Всі хто знає Блаженнійшого, не здивуються цим світлинам, а тим хто його не знає, це є відповіддю на питання, – чому ми називаємо людину «Блаженнійшим».

    При цьому в єпархії не зазначають, де зроблені ці фото. І це дало волю фантазії користувачам соцмереж, які підтримують Московську церкву. Місце, де митрополит Онуфрій зазнятий за роботою над дворами, виросло від «монастиря під Чернівцями» до … Києво-Печерської лаври.

    Проте, все виявилося набагато простіше: очільник РПЦвУ був зазнятий у маєтку, що журналісти ТСН назвали таким, що належить самому Онуфрію.

    Це нагадую совєтську легенду про «Лєніна і брєвно»: з кожним роком кількість людей, які несли колоду разом з “вождем світового пролетаріату” зросла до неймовірної кількості. У нашому випадку, приватний маєток став «Києво-Печерською лаврою».

    Найсвіжіше

    Популярне