Вівторок, 22 Жовтня, 2024
Бiльше

    Батько і син. Панотець і командир

    У них різні завдання і різні турботи, але єдина мета – Перемога! Батько і син, військовий священик і командир одного з механізованих підрозділів, кожен по-своєму бореться з ворогом і захищає Україну!

    Першим, фактично на початку війни, у народженій та загартованій у боях 14 окремій механізованій бригаді з’явився отець Ігор. Його мудре слово, людяність, життєва мудрість і душпастирські настанови дуже швидко зробили його незамінним для наших бійців. І нині щоранку отець Ігор на передовій поспішає з одного підрозділу в інший, аби відправити службу, порадити, розрадити, і просто – до своїх.

    Головне завдання церкви – боротьба проти зла й неправди! А зло нині воює проти України… І коли в твоїй країні йде війна, коли у тебе хочуть відібрати те, що належить тобі з Божої волі та за законом, – іди і борони свою державу й свій народ! Так виховувався я сам, так виховував своїх дітей, на підсвідомому рівні розуміння цього мати кожен, хто вважає себе українцем, – каже отець Ігор. – Тому закономірним і правильним є те, що мій син разом із побратимами – на передньому краї. Бо ким би я був, закликаючи чужих дітей боронити Батьківщину, в той час, як мої власні відсиджувалися би по хатах?..

    Молодший із сімейства, Юрій, прийшов служити в 14 омбр пізніше від батька. Закінчивши військову кафедру в одному з вишів, рішення хлопець прийняв миттєво:

    Я офіцер, а в моїй державі триває війна! Тож очевидно, де я маю бути…

    Із батьком, зізнається Юрій, який воює в одній із найгарячіших точок на лінії зіткнення на Луганщині, де завдання за призначенням виконує бригада, він бачиться нечасто. Відповідальність за ввірену йому ділянку фронту та за своїх людей майже не лишає дуже мало часу на родинні справи. Та все ж із панотцем і рідним татом Юрко встигає перекинутись слівцем, коли той приїздить на передову з молитвою. Говорять про підрозділ, про бійців, про рідних, про брата, маму і дружину (навесні Юрій одружився, а вже за кілька днів після весілля вирушив на полігон, а звідти – на фронт), про плани на майбутнє, яке настане після Перемоги.

    І головне для батька, сина, і для нас усіх – її здобути! І ми це зробимо – наполегливо, впевнено, вперто і з Божою допомогою!

    Прес-служба 14-ї окремої механізованої бригади

    Найсвіжіше

    Популярне