Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Нардеп Павленко: правоохоронці можуть тиснути на вірян, які хочуть приєднатися до ПЦУ

    Громади і священнослужителі можуть зазнавати тиску з боку правоохоронців через бажання вийти з єдності з Московським патріархатом і доєднатись до Православної церкви України. Про це свідчить новий законопроект від депутатів «Опозиційного блоку «За життя», повідомив депутат фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко.

    «У мережі знайшли документ, який потребує пильної уваги. Генеральний прокурор, за листом Голови Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності, доручає відповідним підрозділам «опрацювати» і «надати пропозиції та зауваження» по вельми знакових законопроектах», – наголосив Павленко.

    За його словами, законопроекти, внесені депутатами «Опозиційної платформи «За життя», стосуються «недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності та покарання осіб – учасників подій на території Донецької, Луганської областей» (№№1089 і 1089-1), а також «внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо встановлення кримінальної відповідальності за перешкоджання діяльності релігійних організацій» (№1107).

    «При цьому, в останньому проекті чітко не визначено, що таке «перешкоджання» і довільне тлумачення цієї норми на місцях дасть ще один важіль тиску на громади і священнослужителів, які бажають вийти з єдності з Московським патріархатом», – підкреслив депутат.

    Він зауважив, що мотиви депутатів від ОПЗЖ ініціювати такі проекти законів зрозумілі.

    «Але для чого «опрацьовувати» ці вигадки українській прокуратурі? Чи не побачимо механізми з арсеналу колишніх «регіоналів» невдовзі в руках нинішньої влади? Дивні справи. У контексті останніх подій – насторожують», – наголосив політик.

    Найсвіжіше

    Популярне