П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦвУ погрожує «Всеправославним апокаліпсисом» в разі визнання ПЦУ помісними церквами

    «Буде така боротьба за єдність православ’я, що каменя на камені не залишиться», – такі загрозливі «прогнози» дав митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука, повідомляє vlasti.net.

    Одіозний митрополит у своєму телеграм-каналі закликає до розколів усередині Помісних Церков в разі визнання ПЦУ: «Навіть якщо Синодом або Собором архієреїв тієї чи іншої Православної Церкви під тиском і буде прийнято позитивне рішення щодо визнання ПЦУ, то всередині цієї ж Церкви обов’язково знайдеться достатня кількість розсудливих архієреїв, духовенства та мирян, які будуть залишатися вірними канонічному церковному устрою. Ці люди за жодних умов не приймуть визнання ПЦУ і припинять поминати тих предстоятелів і архієреїв, які її визнали. Вірні сини і дочки Православної Церкви також за жодних умов не приймуть нову модель церковних відносин, яку … нав’язує Православ’ю Дімітріос Архондоніс», – прогнозує він.

    При цьому войовничий митрополит не вперше закликає «вірних синів і дочок» піти на відкритий бунт проти своєї Церкви тільки через питання визнання ПЦУ, що не впливає на догматику (віросповідання):

    «Що робити тим священнослужителям, які не хочуть брати участі в сатанинській «церковній» вакханалії, затіяної предтечами антихриста? … Потрібно негайно виходити з тих церковних громад і припиняти євхаристійне спілкування з тими єпископами, які погодилися йти шляхом зради своїй вірі. Формальне дотримання канонічного права в умовах війни, що почалася проти Православ’я, – неможливо. Потрібно відчувати і розуміти внутрішній сенс церковних канонів, живучи в дусі і традиції Священного Писання», – закликає він.

    Найсвіжіше

    Популярне