П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Не було ніякого вбивства: Кремлівські ЗМІ та їх посіпаки знову намагаються розсварити українців з поляками

    Російські засоби масової пропаганди і проросійські ЗМІ в Україні («Страна», «Вєсті» та інші) розганяють фейк, що «польський військовий застрелив українського з пістолета в потилицю» у Львівській області.

    При цьому, одні посилаються на видання «Ратуша», де ця інформація … відсутня. А у соцмережах редакція видання «Ратуша» повідомила, що сайт піддався атаці хакерів, які цю новину і розмістили.

    «А другі ЗМІ посилаються на прес-службу МВС у Львівській області. Але ось недазачка – поліція теж цей факт спростовує! Так що бережіть своє психічне здоров’я – дотримуйтесь інформаційну гігієну», – повідомляє український журналіст Ігор Соловей.

    На нашу думку, таким фейком російські пропагандиста та їх адепти в Україні намагаються спаплюжити факт підписання українсько-польської угоди про співробітництво, спрямованої проти ксенофобії.

    Підписання документу відбулося в Варшаві 24 вересня. З української сторони його підписала омбудсмен Людмила Денисова, а з польської – її колега Адам Боднар. Відповідно до угоди, уряди двох країн будуть сприяти захисту прав громадян України в Польщі і поляків в Україні. За словами самої Денисової, в першу чергу документ спрямований на «уникнення ксенофобських настроїв», а також на захист трудових прав українських мігрантів в Польщі.

    Окремо Денисова вказала на дедалі частіші випадки нападу поляків на українських громадян, число яких за останні чотири роки зросла з 30 до 190. Боднар в ході обговорення цієї теми закликав українську владу проводити бесіди з українцями, які вирушають до Польщі, з метою пояснити їм необхідність звернення в подібних випадках до правоохоронних органів.

    Один з останніх інцидентів стався 21 вересня. У польському місті Жори група людей побила українського студента, попередньо переконавшись в тому, що він є українцем. У повідомленні, опублікованому на сайті польської поліції, йдеться про те, що «зловмисники били українця навіть тоді, коли він втратив свідомість». І, скоріше за все, це були так звані «польські радикали», які годуються з руки Кремля.

    Найсвіжіше

    Популярне