Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    З молитвою і за здоровий спосіб життя: На Буковині вперше відбулася паломницька велопроща

    Велопроща на Буковині відбулася вперше, на старті на двоколісних виїхало понад 40 учасників, серед них багато дітей. Попереду колони їхали священики на велосипедах. На перехрестях, біля хрестів та капличок паломники зупинялися на молитву – всі разом читали молитву Отче Наш.

    Велопроща вирушала під церковний дзвін з благословення митрополита Чернівецького і Буковинського Данила, від Храму Святих Апостолів Петра і Павла ПЦУ в Садгорі. Символічним є те, що вона відбувалася у 7-му річницю освячення Свято-Преображенського монастиря села Васловівці, що побудований на місці садиби митрополита Євгена Гакмана, повідомляє Чернівці.online.

    Дорогою до велопрощі долучалися люди на велосипедах, відтак кількість учасників паломницької подорожі на фініші склала понад 60. Дорогою велопроща зупинилася біля пам’ятника митрополиту Євгену Гакману у Васловівцях, де провели спільну молитву.

    Відстань від Храму Святих апостолів Петра і Павла ПЦУ паломники на велосипедах подолали за 2 години, ніхто з учасників з дистанції не зійшов. Учасники велопрощі розповіли, що подорож для них не була важкою і навіть не втомила їх.

    Настоятель Храму Святих Апостолів Петра і Павла ПЦУ отець Назарій Гагалюк радіє, що перша велопроща відбулася і планує зробити її щорічною.

    «Слава Богу за все. Дуже радий – вперше ми сьогодні звершили паломницьку велоподорож до Свято-Преображенського монастиря у Васловівцях. Дуже дякую, що Бог дав погоду, дякую, що зійшлися люди. Ця велопроща була в ім’я Боже і за здоровий спосіб життя. Ми плануємо зробити велопрощу щорічною, надіємося, що наступного року нас буде більше. Будемо старатися залучити більше людей – віруючих, прихильників, особливо молоді, яка буде майбутнім нашої Православної Церкви України».

    Найсвіжіше

    Популярне