Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник із Росії вражений, що звернення про “трибунал над Кірілом” підписало так мало служителів УПЦ МП

    В росії священник московського патріархату Іоанн Бурдін прокоментував ініціативу понад 380 священників УПЦ МП, які вимагають “міжнародний церковний трибунал” над Кірілом. Він вражений, що в Україні так мало священників УПЦ МП, які засуджують благословення моспатріархом Кірілом війни проти України.

    Він зазначив, що така мала кількість свідчить про сильні і домінуючі проросійські настрої всередині УПЦ МП.

    “Людину не можна розглядати у відриві від її оточення. Чи багато російських священників висловилися проти того, що відбувається? Патріарх [Кіріл] (хоч би були його мотиви) — лише відображення загальних тенденцій у російській православній церкві. Але і священників, і мирян РПЦ не можна виривати з їхнього оточення. Вони тіло й кров того народу, серед якого народилися, виросли та живуть. Вони – відображення глибинних настроїв цього народу: схвалення чи мовчання. Мене в цьому сенсі радше дивує, що лист українських священників підписали така мізерна кількість (навіть меншу, ніж кількість російських священників, які виступили проти «самі знаєте чого») [мається на увазі лист священників рпц з проханням зупинити війну рф проти України] “, – йдеться в телеграм каналі Бурдіна.

    Водночас Бурдін вважає ініціативу УПЦ МП “політичною акцією”, а їх прагнення засудити злочини кіріла і путіна, на думку священника РПЦ, не носять “релігійного і християнського характеру”.

    Нагадаємо, раніше у Росії затримали дівчину, яка вийшла із плакатом “Не вбий. 6-та заповідь”. Також у Росії оштрафували священника, Іоана Бурдіна який виступав проти війни.

    Найсвіжіше

    Популярне