Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    У Африці «місіонер» РПЦ співслужив із відлученим від церкви «священником»

    Від розколу до розколу, від брехні до брехні… Москалі, як справжні діти батька брехні, нарешті… розлучилися з правдою. Кожне їхнє нове твердження — це чергова сатанинська брехня.

    До Синодального суду Александрійського патріархату викликано двох його кривдників, священнослужителів «Російської Православної Церкви» Георгія Максимова та Андрія Новікова. Одне зі звинувачень проти них таке: «Причастя із відлученим духовенством (Правила: 10-е, 11-е Святих Апостолів, 2-е Антіохійське, 9-е Карфагенське тощо)».

    У нещодавній статті «Ромфеї», яку я вже коментував тут, один із цих двох священнослужителів, о. Георгій Максимов, неправдиво стверджує: «Звинувачення у спілкуванні з відлученими від Церкви особами о. Георгій категорично відкинув: “Священики, з якими я зустрічаюся і служу тут, учора ще були у спілкуванні з єпископами Александрійської Церкви, і ніхто не виключав їх із спілкування“»…

    Мабуть, о. Георгій Максимов вважає, що він звертається лише до читачів всередині Росії, переслідуваних державною пропагандою, які навчилися ковтати всю брехню і нісенітницю. Але оскільки Бог любить чесну людину більше, ніж злодія, ми вже отримали один із багатьох доказів того, що москалі, у відчайдушній спробі показати, що до їхнього розколу масово приєднується африканське духовенство, беруть в свої ряди тих, які відлучені від церкви за проступки, про які негарно говорити — колишніх священнослужителів, такі як цей з Нігерії. Він, будучи заборонений у служінні у 2020 році Синодом Александрійського Патріархату, знайшов притулок у діючих там грецьких розкольників GOX (на фото він з уявним «митрополитом Пелагонії» GOX Максимом), тоді як тепер він вважав, що його приєднання до Московської схизми зробить його більш… «канонічним» !!! І ось ми бачимо його богослужіння з о. Георгієм Максимовим під час його неканонічної «літургії» в Нігерії.

    Дані збираються, і незабаром ми отримаємо інші цікаві одкровення про те, як нечестивці москалі сприймають «канонічність» і «розкол»… Так само як і всі єретики та розкольники, які час від часу відрізаються від Тіла Церкви і поставили свої псевдоцеркви.

    Знову висновок: ніякого діалогу з цими заперечниками істини та двохтисячолітньої Традиції та Порядку Церкви неможливий. Навіть якщо це станеться, це закінчиться трагедією та невдачею. Отже, все, що потрібно, це осуд і анафема, щоб Бог втрутився, єдиний, хто може виправити і відновити.

    За матеріалами богослова Архімандрита Романоса Анастасіадіса.

    Найсвіжіше

    Популярне