Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Вінницький і Тульчинський Михаїл відвідав Всеукраїнський форум, присвячений українським медикам

    1 жовтня 2021 року архієпископ Вінницький і Тульчинський Михаїл взяв участь у Всеукраїнському форумі «Українські медики. Подвиг і жертовність в здобутті та захисті Незалежності України», що відбувся у Вінницькому медичному коледжі ім. акад. Д. К. Заболотного.

    Про це пише сайт ПЦУ

    Захід розпочався із заупокійної молитви за медичними працівниками, які віддали життя виконуючи свій професійний обов’язок. Панахиду звершив архієпископ Михаїл у співслужінні духовенства м. Вінниці. Після хвилини мовчання відбулося покладання квітів до меморіалу Медикам-захисникам України.

    У рамках форуму відбулося урочисте спецпогашення марки та поштового конверту, присвяченого 100-річчю Вінницького медичного коледжу ім. акад. Д. К. Заболотного. У своєму привітанні до делегатів і гостей форуму владика Михаїл висловив вдячність медпрацівникам за їхню відданість і професійність, яку вони виявляють, рятуючи наших воїнів в зоні ООС та українців у боротьбі з коронавірусною хворобою, нерідко ціною власного життя.

    Пресслужба Вінницько-Тульчинської єпархії

    У форумі взяли участь представники обласної та міської влади, аташе з питань оборони Посольства Латвійської Республіки в Україні Олександр Хольмановс, почесний консул Латвійської Республіки у Вінниці Ігор Скоромний, заступник міністра у справах ветеранів Ігор Безкаравайний, представник місії «Unifier» майор Максим Деселль-Труде, президент громадської спілки Всеукраїнського військово-цивільного об’єднання «Бойове Братерство України» Павло Жебрівський, голова наглядово-координаційної ради громадських організацій та волонтерів при ВМКЦ ЦР Олена Верлан-Кульшенко та ін.

    Найсвіжіше

    Популярне