Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній привітав із Святом Трійці: «Маємо уподобити своє тіло храму Божому»

    Сьогодні ми відзначаємо одне з найбільших християнських свят – День Святої Трійці, або ж П’ятидесятницю. Згадувана у цей день подія зішестя Святого Духа на апостолів стала точкою відліку для життя новозавітної Церкви. Тоді, на 50-й день після Воскресіння Христового, на апостолів у Сіонській горниці зійшов Дух Святий, обдарувавши їх дарами зцілення і пророкування.

    Про це йдеться на сторінці предстоятеля Православної Церкви України митрополита Епіфанія у Фейсбуці.

    Він зауважив, що християнину відомі такі слова: «В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа! Кожному». Ними християни супроводжують свої щоденні вчинки, тим самим наголошуючи, що кожна наша дія і саме людське життя проходить за допомогою Господа – Єдиного у Трьох Особах.

    «Зі сходженням Утішителя людство отримало можливість не лише чути та сприймати Слово Боже ззовні, як старозавітні люди, але й сповнюватись Ним ізсередини, стаючи оселею для Духа Святого. Маємо уподобити своє тіло храму Божому, плекати у собі віру та чистоту помислів, аби прийняти Духа Святого і жити у Божественній Любові.
    Зі святом, брати і сестри! Нехай слово Господнє буде почутим вами, а серця ваші будуть готовими прийняти і виконати його», – підсумував митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне