Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Синод Вселенського Патріархату призначив нового єрарха у Європі

    Низку важливих кадрових рішень на своєму засіданні 14 січня пройняв Синод Вселенського Патріархату, на засіданні якого головував патріарх Варфоломій, повідомляє Credo.press з посиланням на «Orthodox Times».

    На Італійську кафедру, яка залишалася вакантною після смерті митрополита Геннадія (Зервоса), який помер 16 жовтня, призначений митрополит Полікарп, який служив в Іспанії і Португалії. А новим митрополитом Іспанії та Португалії обрали архімандрита Віссаріона (Комзіаса).

    Архімандрит Віссаріон (в миру – Спиридон Комзіас) народився 7 липня 1975 року в Афінах. У 2000 році Спиридон закінчив богословський факультет Салонікійського університету. У 2006 році, виконуючи волю покійного батька, він відправився вчитися в Санкт-Петербурзьку духовну академію РПЦ МП, яку закінчив в 2009 році. 1 лютого 2009 року в складі делегації Вселенського Патріархату був присутній на інтронізації патріарха Кіріла (Гундяєва). 31 жовтня 2013 року, під час виборів нового керівника Західноєвропейського екзархату російських парафій, був одним з трьох кандидатів, запропонованих Вселенським патріархом на цю посаду. У підсумку посів друге місце, поступившись архімандриту Іову (Гечі).

    Зправа Архімандрит Віссаріон / Фото Сибірська газета

    Найсвіжіше

    Популярне