Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Побєдобєсіє, цирк і свастика: Як єпархія РПЦ влаштувала святкування Різдва

    Оригінальним святкуванням Різдва Христового відзначилась Іжевська і Удмуртська єпархія Російської православної церкви. На замовлення представників духовенства, 8 січня у державному цирку Удмуртії відбулась вистава, під час якої пройшов виступ тварин одягнутих у вбрання з нацистською символікою.

    Про це пише “Obozrevatel” з посиланням на російській ЗМІ.

    “МБХ медиа” у Твіттері оприлюднило відеоролик, у якому добре видно як під час виступу мавпи були одягнені в нацистську форму, а на козлах надіті попони зі свастикою.

    Прокуратура Іжевська розпочала негайну перевірку обставин події.

    У свою чергу, адміністрація цирку підтвердила, що виставу організувала місцева єпархія, а її сценарій передбачав “історичний екскурс, що висвітлює роль церкви в історії Росії і СРСР”.

    Іжевська і Удмуртська єпархія РПЦ теж поспішила виправдати свої дії, що вилились у демонстрацію нацистської символіки.

    “Сюжет заходу був присвячений знаменним подіям нашої історії, які календарно пов’язані зі святом Різдва Христового. Наприклад, 25 грудня (Різдво за старим стилем) завершилася Вітчизняна війна 1812 року, а 7 січня 1942 року, в період Великої Вітчизняної війни, стався перелом у Битві за Москву”, – зазначається в офіційному повідомленні, оприлюдненому на сайті єпархії.

    “Виступ дресирувальників у радянській формі з тваринами, які несли на собі нацистську символіку, було використано як образ не просто перемоги над фашизмом, а всесвітнє засудження ідеалів нацистської Німеччини”, – заявили представники російського духовенства.

    Окрім цього, в РПЦ щиро вважають, що не порушували закону, який забороняє публічну демонстрацію нацистської символіки, тому що він не поширюється на випадки, коли “формується негативне ставлення до ідеології нацизму і екстремізму”.

    Найсвіжіше

    Популярне