Четвер, 24 Жовтня, 2024
Бiльше

    МВС Естонії запропонувало законопроект проти РПЦ

    Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс запропонував уряду внести зміни до Закону про церкви та конгрегації, щоб виключити відносини будь-якої церкви, конгрегації, об’єднання конгрегацій, монастиря або іншого чинного в Естонії релігійного об’єднання з будь-якою іноземною організацією, яка, наприклад, становить загрозу для громадського або конституційного порядку в Естонії, підтримує військову агресію або підбурює до війни, закликає до тероризму чи будь-якої іншої форми насильницької поведінки.

    Зміна закону, за словами міністра, зумовлена ​​тим, що Естонська православна церква Московського патріархату сама не зробила якихось значних кроків, передають Християни проти війни.

    «Сьогодні Московський патріархат — це ще одна зброя в арсеналі впливу Росії, за допомогою якої не тільки пригнічується власний народ, а й намагаються, зловживаючи вірою, отруїти душі людей в інших країнах. У цьому контексті, враховуючи географічне положення, історичний досвід та нинішню реальність, Естонія не може миритися з тим, що Естонська православна церква належить Московському патріархату», – сказав він.

    За його словами, “церква повинна усвідомити, що підпорядкування естонських парафій і віруючих ворожій чужій владі та агресивній материнській церкві є загрозою нашій релігійній свободі та безпеці Естонії”.

    Нагадаємо, раніше влада Естонії зазначила, що зміна назви церкви не зменшує вплив Московського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне