Вівторок, 22 Жовтня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ у Івано-Франківську звершив Панахиду за полеглими захисниками Батьківщини

    Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 22 жовтня 2024 року в Меморіальному сквері м. Івано-Франківська звершив Панахиду за нашими славними героями, які віддали своє життя за волю і незалежність України.

    Про це пресслужба ПЦУ.

    Спільно з Предстоятелем також молилися митрополит Галицький Андрій, митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, єпископ Коломийський Павло, представники інших церков та релігійних організацій, родичі наших захисників, віряни, голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук та інші представники місцевої влади, представники громадських організацій.

    Митрополит Епіфаній звернувся до всіх із архіпастирським словом.

    «Ми проголошуємо вічну пам’ять усім, хто віддав своє життя за Україну, усім, хто боровся, щоби ми з вами мали можливість жити у вільній і свобідній державі Україні. Наш священний обов’язок – пам’ятати і підносити молитви. Адже через молитву ми проявляємо до тих, хто відійшов у вічність, свою любов і засвідчуємо, що вони душею існують вічно. Адже ми, як люди, створені для вічності. І ми знаємо, що в Бога померлих немає», – сказав Митрополит Епіфаній.

    «Вічна пам’ять усім, хто віддав свої життя за Україну, за кожного з нас, адже завдяки їхньому героїчному подвигу ми можемо збиратися тут, під відносно мирним небом, молитися і дякувати Богу за всі Його благодіяння. Тож будемо просити Бога і надалі Його милості до нас, до нашого українського народу, а Господь подасть нам все необхідне для нашого спасіння», – підсумував Предстоятель Православної Церкви України.

    Пані Світлана Онищук висловила вдячність Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію за молитви, за постійну підтримку тих людей, які переживають біль втрати.

    Після завершення молитви нагородами посмертно було відзначено полеглих захисників Батьківщини.

    Найсвіжіше

    Популярне