Вівторок, 22 Жовтня, 2024
Бiльше

    Австралія вшановує 33-ту річницю обрання Варфоломія на Вселенський Престол

    Австралія вшановує 33-ту річницю обрання Вселенського патріарха Варфоломія на Вселенський престол.

    Редакція vema.com.au Архієпархії Австралії опублікувала повідомлення про обіцянку Патріарха, дану 22 жовтня 1991 року, розбудовувати тіло Церкви через «роздуми, рішення та справи любові». архієпархія ще раз підтвердила трансформаційний вплив його керівництва.

    Його три десятиліття на посаді 270-го архієпископа Константинополя виконали цю обіцянку, сприяючи любові, єдності та духовному керівництву всієї Православної Церкви, включаючи Австралію під час його нещодавнього апостольського візиту.

    Прочитайте повідомлення нижче:

    «Ми обіцяємо перед Богом і людьми, що наш скромний Патріархат буде сповнений зусиль будувати тіло Церкви лише роздумами, рішеннями та справами любові».

    Цю обіцянку Патріарх Варфоломій дав рівно 33 роки тому; для порівняння, в день його обрання (22 жовтня 1991 р.) 270-м Архиєпископом Константинополя, Нового Риму та Вселенським Патріархом.

    Цього дня Священний Синод Вселенського Патріархату був покликаний призначити наступника покійного Вселенського Патріарха Димитрія, який бачив в особі тодішнього старця митрополита Варфоломія Халкідонського, церковну особистість, яка втілювала в собі необхідні кваліфікації та харизми для того, щоб вести Православну Церкву через виклики ХХІ століття. Всесвітній Патріархат Його Всесвятості протягом наступних трьох десятиліть повністю виправдовував членів того Синоду їх одностайне рішення.

    І обіцянка тодішнього новообраного Патріарха – про роздуми, рішення та діла любові – відлунює сьогодні як пережитий досвід і реальність у свідомості його духовних дітей усюди та всіх людей, незалежно від релігійного походження, які добросовісно оцінюють і об’єктивно зусилля Його Всесвятості та роботу, яку він виконав під час свого Патріаршого перебування; не кажучи вже про повноту Священної Архиєпархії Австралії, яка все ще має свіжі спогади про нещодавній Апостольський візит Вселенського Патріарха Варфоломія на п’ятий континент та його інтимне спілкування та взаємодію з Його люблячим серцем.

    Тому з нагоди 33-ї річниці обрання Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія на Вселенський Престол молитва всіх нас, щоб Всеблагий і Чоловіколюбець Господь дарував йому здоров’я і силу, щоб він може продовжувати безперешкодно подавати приклад любові в неспокійному світі, у світі, який так потребує роздумів, рішень і справ любові.

    Найсвіжіше

    Популярне