Субота, 19 Жовтня, 2024
Бiльше

    УПЦ (МП) хоче оскаржити рішення СБУ, щодо посилення арешту митрополита Феодосія

    Черкаська єпархія УПЦ (в єдності з МП) планує оскаржити в суді рішення СБУ щодо посилення домашнього арешту митрополита Феодосія, який постраждав під час сутички з прихильниками Православної церкви України. Відомо, що митрополит уже має чотири підозри від Служби безпеки.

    Як зазначено у заяві єпархії, 17 жовтня поблизу Свято-Михайлівського кафедрального собору в Черкасах відбулася бійка, після якої митрополит отримав серйозні травми: струс головного мозку, опіки рогівки обох очей та шкіри першого ступеня. Через це лікарі призначили йому суворий постільний режим.

    Попри це, СБУ звернулася з клопотанням про зміну режиму арешту митрополита з нічного на цілодобовий, що викликало обурення у єпархії. Там вважають, що такі дії спрямовані на перешкоджання митрополиту Феодосію у його зустрічах з парафіянами та захисті їх від, як вони стверджують, «правового свавілля» місцевих чиновників і нападів.

    «Очевидною метою таких дій вбачається бажання перешкодити митрополиту Феодосію бачитися зі своєю Черкаською паствою і захищати її від правового свавілля місцевих чиновників і нападів бойовиків. Це клопотання СБУ розглядатиметься в судовому порядку», — йдеться у заяві.

    У єпархії також повідомили, що в результаті сутички було госпіталізовано понад 10 осіб.

    Нагадаємо, через події у Свято-Михайлівському соборі в Черкасах поліція відкрила справу. Також читайте, як сталося, що українофоб Феодосій до сьогодні очолював найбільший православний храм в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне