Субота, 19 Жовтня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій відвідав парафію у Мельбурні

    Вселенський патріарх Варфоломій 17 жовтня відвідав парафію Преображення Спасителя у передмісті Томаставн, Мельбурн. Його супроводжував архієпископ Австралії Макарій, а також віряни, які тепло зустріли патріарха з квітами та дзвонами. Настоятель парафії, отець Георгій Франгос, наголосив на важливості цієї візитації для духовного зв’язку між вірянами та Вселенським православ’ям.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com 

    Отець Георгій подякував патріарху за вибір архієпископа Макарія, який за п’ять років зробив значний внесок у духовне життя архієпархії. Після цього він подарував патріарху ікону Святого Харалампія XVIII століття, як символ любові та відданості громади.

    Патріарх Варфоломій висловив змішані почуття радості й смутку, оскільки його візит до Австралії підходив до завершення. Він підкреслив важливість служіння архієпископа Макарія і наголосив на зміцненні зв’язків між австралійською архієпархією та Вселенським патріархатом.

    «Ми йдемо, але ми залишаємо тут частину свого серця», – наголосив патріарх, перед тим як теплими батьківськими словами сказати про служіння архієпископа Макарія.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх благословив благодійну програму Церкви в Австралії.

    Найсвіжіше

    Популярне