Середа, 16 Жовтня, 2024
Бiльше

    Англікансько-православний богословський діалог відбувся у Вестоні, штат Массачусетс

    У неділю, 6 жовтня, в церкві Святого Димитрія у Вестоні, штат Массачусетс, відбулося богослужіння за участі двадцяти делегатів Англікансько-православного богословського діалогу. Божественну літургію очолили митрополит Афінагор із Бельгії та митрополит Серафим із Зімбабве й Анголи разом із православним духовенством з Антіохійського, Грузинського, Румунського патріархатів, а також представниками з Греції, Кіпру та інших юрисдикцій, які беруть участь у діалозі. На богослужінні також були присутні митрополит Бостонський Мефодій та митрополит Ніфон із Тирговіште (Румунія).

    Про це інформує сайт архієпископії Америки.

    Митрополит Мефодій тепло привітав учасників діалогу, заохочуючи їх продовжувати обговорення та богословський діалог з метою зближення віровчень двох традицій. Митрополит Афінагор представив англіканських членів комісії, які зібралися з різних куточків світу для участі у діалозі, що цього року відзначає своє 50-річчя. Ця зустріч проходила під егідою Екуменічного інституту Гаффінгтона у Геленік-коледжі та Богословській школі Святого Хреста з 4 по 10 жовтня.

    Після богослужіння парафія Святого Димитрія разом із митрополитом Мефодієм організувала обід для делегатів, під час якого багато учасників висловили радість від спільної молитви, відзначивши красу та значущість Божественної літургії, а також гостинну атмосферу парафії.

    Нагадаємо, російські пропагандисти вимагають покарати винних, після інтерв’ю із священниками УПЦ і ПЦУ про діалог

    Найсвіжіше

    Популярне