Вівторок, 15 Жовтня, 2024
Бiльше

    Освячення храму св. Параскеви в Турковицькому монастирі у Польщі

    Зусиллями громади Православної Церкви в Польщі та іноземних благодійників триває відбудова жіночого монастиря в Турковичах. До 1914 року цей монастир був духовним центром Холмщини, де десятки тисяч вірян збиралися на свято Покрову Пресвятої Богородиці, щоб молитися перед іконою Матері Божої Турковицької.

    13 жовтня 2024 року відбулося історичне освячення нової монастирської церкви на честь св. Параскеви Турковицької. Чин освячення звершив митрополит Сава разом з архієпископами Авелем і Паїсієм. Митрополит наголосив на значенні цієї події для відродження православних традицій на Холмщині, передає сайт Польської Церкви.

    Настоятелька монастиря, ігуменя Єлизавета, підкреслила важливість цього дня для монастиря, відбудованого завдяки акції «Спільне Діло 2020». Митрополит Сава вручив ігумені митрополичий хрест, а також ордени св. Марії Магдалини монахиням і паломникам за вклад у відбудову монастиря.

    Свято завершилося агапою, на яку залишилося багато паломників, щоб разом відзначити храмове свято Покрову Пресвятої Богородиці.

    Свята Параскева-Ісповідниця маловідома в Польській Церкві. Ця монахиня, зарахована до лику Святих мучеників і ісповідників ХХ століття, стала небесною покровителькою монастиря в Турковичах. Свята Параскева вже з ранніх років проявляла особливу любов до Церкви, а життя за Євангельськими заповідями було основою її духовного шляху. Пресвята Богородиця об’явилася Параскеві, вказавши, що та буде жити в цьому монастирі (у Турковичах).

    Нагадаємо, у Польській церкві відбувся вечір сільських парафіяльних хорів.

    Найсвіжіше

    Популярне