Понеділок, 14 Жовтня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх отримав зворушливий подарунок від української громади Сіднея

    13 жовтня Вселенський Патріарх Варфоломій отримав надзвичайно зворушливий подарунок від української громади Сіднея під час свого візиту до Австралії. Ця подія стала одним з найбільш емоційних моментів його поїздки, повідомляє The ORthodox Times.

    Напередодні від’їзду до Мельбурна Патріарх Варфоломій взяв участь у вечері на його честь у парафіяльному залі громади святої Євфимії в Бенкстауні. Серед багатьох щирих зустрічей цього вечора особливо вирізнився момент, пов’язаний з українською парафією Святого Савви Нового в Калімносі, що знаходиться в передмісті Сіднея.

    Настоятель української парафії отець Савва Пізаніас подарував Вселенському Патріарху особливий подарунок – картину українського художника Артура Орленова. На полотні зображено молодого патріарха Варфоломія разом з його покійними батьками, Христосом і Меропі Архонтоніс.

    Цей щирий жест глибоко зворушив Патріарха. За словами очевидців, картина викликала у нього сильні емоції, повертаючи до спогадів про рідний Імброс та водночас нагадуючи про теплий прийом у далекому Сіднеї.

    Цей подарунок став символом глибокої поваги та вдячності української громади Австралії до Вселенського Патріарха, особливо враховуючи його роль у наданні автокефалії Православній Церкві України. Він також демонструє міцні зв’язки між українською діаспорою та Вселенським Патріархатом, які простягаються далеко за межі України.

    Найсвіжіше

    Популярне