Неділя, 13 Жовтня, 2024
Бiльше

    Священник ПЦУ: “Матір Церква шукає шляхи для примирення і єднання багатомільйонної української пастви”

    Священник ПЦУ Віталій Кузьмич поділився своїми враженнями від зустрічі із делегацією Вселенського патріархату, яка відбулася цього року на запрошення президента України. Зустріч, що пройшла у форматі діалогу з членами Софійського братства, залишила позитивні враження та вселила надію на подальше примирення українського православ’я.

    Про це священник розповів у інтерв’ю для Духовного Фронту України.

    Єрей відзначив важливість діалогу та відкритості з боку представників Вселенського Патріархату: “З розмови можна було зрозуміти, що Матір-Церква шукає шляхи для примирення і єднання багатомільйонної української пастви.” Він підкреслив, що візит комісії не мав на меті диктувати чи пропонувати рішення, а був спрямований на вислуховування потреб і бажань українських вірян.

    Священник ПЦУ також висловив сподівання, що цей діалог сприятиме об’єднанню українського православ’я: “Ми очікуємо, що наші ієрархи все ж таки почнуть цей процес діалогу, а Вселенський Патріарх стане арбітром, який допоможе порозумітися і об’єднатися нам всі в єдину Помісну Церкву.”

    Попри те, що представники Софійського братства не мають безпосереднього впливу на рішення вищих церковних єрархів, вони висловлюють надію, що їхні голоси будуть почуті, а діалог між православними громадами продовжиться для досягнення єдності.

    Зі свого боку священник УПЦ Олександр Сорокін пояснив, що багатьох священників і вірян УПЦ турбує нинішній канонічний статус їх Церкви. “Люди хочуть певної визначеності – багато хто дивиться в бік Вселенського Патріархату як можливість отримати чітке унормування канонічного статусу”.

    Читайте повне інтерв’ю священників Віталія Кузьміча (ПЦУ) та Олександра Сорокіна (УПЦ) на Духовному Фронті України.

    Найсвіжіше

    Популярне