Вівторок, 8 Жовтня, 2024
Бiльше

    Чернечий постриг: ПЦУ поповнилась двома монахами

    7 жовтня 2024 року в Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі відбулася важлива духовна подія. Архієпископ Вишгородський Агапіт, намісник монастиря, провів чин постригу для двох насельників обителі ієреєм Орестом Жигалом та іноком Станіславом Жуганом. Це дійство було здійснене з благословення Митрополита Епіфанія, предстоятеля Православної Церкви України.

    Під час постригу вони отримали нові імена: ієрей Орест став Рафаїлом на честь святителя Рафаїла, митрополита Київського, а інок Станіслав – Сергієм, на честь преподобного Сергія Послушного з Києво-Печерської лаври, повідомляє сайт монастиря.

    На богослужінні були присутні високопоставлені церковні єрархи: архієпископ Хмельницький і Шепетівський Павло, єпископ Чернівецький і Буковинський Феогност, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній, єпископ Васильківський Єфрем та єпископ Бориспільський Авраамій. Також участь у церемонії взяли братія монастиря, запрошене духовенство та студенти Київської православної богословської академії.

    Після завершення обряду архієпископ Агапіт привітав новопострижених монахів та звернувся до присутніх з настановним словом. Ця подія стала важливим кроком у духовному житті монастиря та його насельників.

    Нагадаємо, на Чугуївщині громада московського патріархату приєдналася до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне