Вівторок, 8 Жовтня, 2024
Бiльше

    У Польській церкві відбувся вечір сільських парафіяльних хорів

    6 жовтня в церкві святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова в Новоберезові відбулася VII щорічна зустріч сільських парафіяльних хорів. Це унікальна подія, головною метою якої є збереження краси православних богослужбових співів.

    Про це повідомляє сайт Польської Православної Церкви.

    Організатори заходу прагнуть поширювати традиції та культуру регіону, а також об’єднувати сільські громади. Вечір проходив з благословення митрополита Варшавського і всієї Польщі Сави, в рамках святкування 100-річчя автокефалії Польської Православної Церкви, яке відзначене під Почесним патронатом президента Польщі Анджея Дуди.

    На концерті був присутній єпископ Павло з Гайнівки. Захід організували: вуйт Гайнівської громади Люцина Смоктунович, радниця Валентина Бирилко та парафія Вознесіння Господнього в Новоберезові. Подію підтримали такі медіа-партнери: православний портал cerkiew.pl, Radio Orthodoxia, TVK Hajnówka, TV Podlasie, Radio Jard, Polskie Radio Białystok.

    Участь у заході взяли такі хори: «Гармонь» з Лосинки, «Криничка» з Дубин, «Волошки» з Нарви, хор парафії Вознесіння Господнього з Орєшкова, хор парафії святого Антонія Печерського з Курашево, хор парафії Покрови Богородиці з Дубіч, хор парафії Усікновення глави Іоанна Хрестителя з Щитів та хор парафії Вознесіння Господнього з Новоберезова.

    Після завершення виступів до присутніх звернувся єпископ Павло, наголосивши на великому значенні краси молитви, переданої через церковний спів. Він подякував учасникам і організаторам за їхню працю та висловив сподівання, що традиція таких вечорів буде продовжуватися в майбутньому. Єпископ також передав архіпастирське благословення і привітання від митрополита Сави.

    На знак визнання заслуг перед Православною Церквою орденами святої Марії Магдалини були нагороджені Валентина Бирилко, Люцина Смоктунович та Марія Овласюк.

    Фото: Польська Церква

    Найсвіжіше

    Популярне