Понеділок, 7 Жовтня, 2024
Бiльше

    Патріарх Порфирій наголосив на важливості єдності

    6 жовтня патріарх Порфирій, який прихильно ставиться до РПЦ і критично висловлювався щодо ПЦУ, виступив із промовою про єдність православ’я.

    Як повідомляє сайт Сербської ПЦ, після святкової літургії у храмі Святого Сави в Торонто, патріарх Сербський Порфирій наголосив на важливості єдності та християнської любові як основи людського існування.

    Патріарх Порфирій підкреслив, що людство створене для спільноти, а не для самотності, нагадуючи присутнім, що ми не покликані бути ізольованими індивідами, а створені за образом і подобою Божою — для життя в спілкуванні з іншими. Він наголосив на тому, що тільки через зв’язок з Богом і ближніми ми можемо досягти повноти життя та бути справжніми людьми.

    Під час свого звернення Сербський патріарх також поділився історією зі Святого Писання, розповівши про великого подвижника Святого Макарія Єгипетського, який зустрів череп язичницького жреця. Ця зустріч слугувала нагадуванням про те, що найбільшим стражданням у пеклі є неможливість бачити обличчя ближнього і перебувати в ізоляції, що, за словами патріарха, є символом духовного пекла, який багато людей переживають у сучасному світі.

    Патріарх Порфирій висловив особливу радість від свого візиту до Канади, зазначивши, що християнська спільнота в Торонто є прикладом справжньої єдності. Він закликав вірян берегти свої храми, розвивати свою віру та інтегруватися в суспільство з почуттям гідності та відповідальності, свідчачи про православну віру своїм життям.

    Закінчуючи промову, патріарх побажав присутнім миру, радості та єдності у Христі, підкресливши важливість любові як керівного принципу в житті кожного християнина.

    Святковий обід завершився молитвою і благословенням патріарха.

    Нагадаємо, Держкіно України зреагувало на фільм про “гоніння” на УПЦ (МП) знятий сербським режисером. Також сербський єрарх заявив, що УПЦ (МП) зазнає ще гірших гонінь ніж за часів Нерона та Діоклетіана.

    Найсвіжіше

    Популярне