Понеділок, 7 Жовтня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій: 100-річчя Церкви в Океанії – свідчення величі та духовного єднання

    Вселенський Патріарх Варфоломій під час свого візиту до Австралії з нагоди 100-річчя заснування місцевої Церкви підкреслив величезне духовне значення цієї події. У своїй промові він висловив подяку Богові за дар цієї подорожі та наголосив на важливості збереження віри й духовних традицій серед української діаспори.

    “Ми радіємо, бо маємо змогу єднатися в Христі через Святе Причастя, яке об’єднує нас усіх у Його Тілі – Святої Церкви”, – сказав Патріарх, наголошуючи на єдності всіх християн у вірі, передає сайт fosfanariou.gr

    Він підкреслив, що Церква є невід’ємною частиною життя, особливо для тих, хто емігрував у пошуках кращого життя. За його словами, першим завданням переселенців завжди було будівництво храмів, адже для них “без Бога жити неможливо”.

    Патріарх Варфоломій також висловив свою глибоку вдячність архієпископу Австралії Макарію за запрошення і спільне святкування. Він відзначив вагому роль, яку Архієпископ відіграє в духовному розвитку та процвітанні місцевої громади, називаючи його вірним пастирем і відданим служителем Вселенського Патріархату.

    Патріарх зазначив, що Австралія стала “родючою і гостинною землею” для емігрантів, де вони змогли зберегти свою віру та національні традиції, попри культурні й соціальні зміни.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх видав новий статут для зміцнення єдності в архієпархії Австралії.

    Найсвіжіше

    Популярне