Понеділок, 7 Жовтня, 2024
Бiльше

    Глава УГКЦ відреагував на проголошення кардиналом єпископа з його Церкви

    Предстоятель УГКЦ архієпископ Святослав (Шевчук) відреагував на оголошення Папою Римським Франциском 21 імені нових кардиналів, яких буде введено в сан 8 грудня. Серед імен був Микола Бичок, єпарх Мельбурнський УГКЦ (Австралія).

    “Найменування нових кардиналів — це особисте і суверенне право папи. Він, номінуючи когось кардиналом, тим самим запрошує цю особу стати його помічником.
    Я сприйняв цю новину з великою радістю. Ми завжди радіємо, коли наші єпископи ростуть. Владика Микола один із молодих єпископів нашої Церкви і ми тільки радіємо, що папа звернув на нього увагу. Це для нас означає, що наша Церква дуже гідно і відповідально підбирає нових кандидатів до єпископського стану, які є найкращими у гроні всього католицького єпископату у світі”, – йдеться на сторінці архієпископа Святослава.

    Також архієпископ Святослав зауважив, що УГКЦ радіє, “бо буде мати ще одного владику, який, окрім Глави Церкви, компетентно буде промовляти до папи і ставатиме на захист нашої Церкви і народу України”.

    “Для будь-якого середовища диверсифікація спікерів — це завжди дуже добре. Це просто чудово, що різні особи, в різних куточках світу будуть одностайно поширювати правду про нашу Церкву і наш народ. Таким чином я, як Глава Церкви, отримую чудового помічника у цій справі, якого цілковито підтримую і повністю довіряю. Радію сьогодні за нього і разом із ним!”, – підсумував архієпископ Святослав.

    Нагадаємо, папа Франциск оголосив 21 нового кардинала, серед них — владика УГКЦ з України.


    Довідково: Микола Бичок народився 13 лютого 1980 року в Тернополі. У липні 1997 року вступив до Згромадження найсвятішого Ізбавителя, здійснюючи чернече та богословське формування в Україні та Польщі, здобувши ліценціят з душпастирського богослов’я.

    Склавши 17 серпня 2003 року довічні обіти, 3 травня 2005 року владика Микола отримав єрейські свячення. Як священик здійснював різні душпастирські служіння, був настоятелем монастиря отців Редемптористів та парафії в Івано-Франківську. Від 2015 року служив на парафії святого Івана Христителя в Ньюарку, США, Філадельфійської архиєпархії УГКЦ.

    15 січня 2020 року Папа Франциск призначив його новим очільником єпархії святих Петра і Павла в Мельбурні УГКЦ в Австралії. Єпископська хіротонія відбулася 7 червня 2020 року в архикатедральному соборі святого Юрія у Львові.

    Владика Микола Бичок, якому виповнилося 44 роки, стане наймолодшим кардиналом Католицької Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне