Понеділок, 7 Жовтня, 2024
Бiльше

    Члена “православної охорони” УПЦ (МП) засудили за передачу інформації ворогу

    Суд виніс вирок двом особам за державну зраду в Запоріжжі. Одного засуджено до довічного ув’язнення, іншого – до 15 років позбавлення волі. За даними Сергія Сидорова, керівника Запорізького центру розслідувань, засуджені брали участь у розвідувальній діяльності, яка призвела до обстрілу готелю Sunrise та інших об’єктів, а також передавали інформацію про переміщення військової техніки.

    Про це передає Релігія в Україні.

    Один із засуджених був пов’язаний з організацією “Союз Православний Радомир”, яка раніше забезпечувала охорону церков УПЦ (в єдності з МП). У 2018 році СБУ провела обшук в офісі цієї організації, вилучивши зброю, після чого “Радомир” став менш публічним.

    Під час обшуку у одного з підсудних знайшли посвідчення “Союзу православний Радомир”. У листуванні він назвав себе засновником і командиром цієї групи. Підсудний також висловив негативне ставлення до української влади, особливо до СБУ, через нібито утиски церкви.

    Вирок ще не набув чинності, і засуджені мають право на апеляцію. З цієї причини їхні імена не розголошуються.

    Нагадаємо, СБУ викрила чергового церковника із УПЦ (МП), який заперечував агресію рф. Також СБУ повідомила про підозру клірику київського монастиря УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне